Ľ N I E U W S
08.09.09)
Zaannet verwelkomt 300.000 hit/bezoeker!


Om 19.32 uur werd voor de 300.000ste keer de website van Zaannet bezocht. Een bezoeker uit Zaandijk was de gelukkig die, zonder het zelf te weten, zorgde dat het voorste cijfertje van de Montigo/Netstat-teller van een 2 in een 3 veranderde.

Voordat deze teller met haar werkzaamheden begon werd van een andere teller gebruik gemaakt, die bij een stand van ruim 150.000 weigerde verder te tellen. Totaal nadert de Zaanetsite dus zo langzamerhand een half miljoen hits!

(05.03.2009)
Brand legt winkelcentrum in de as.


Een felle brand heeft het complete Bloemkorf-winkelcentrum in de wijk Poelenburg te Zaandam, alsmede de 24 bovenliggende woningen in de as gelegd. 9 mensen werden gewond. Pas op 5 maart werd in de ochtend "Brand meester" gegeven.

De nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart moesten ruim 200 mensen (bewoners van 80 woningen) de nacht elders doorbrengen. De gemeente had voor opvangruimte in het Pascal College gezorgd. Een aantal gedupeerden brachten de nacht in hotels door.

De brand onstond 4 maart in de middag waarschijnlijk in een tapijthandel en verspreidde zich snel in het winkelcentrum dat in de jaren 60 is gebouwd. De brandweer kon slechts het vuur in bedwang houden en liet het centrum gecontroleerd uitbranden. Uitermate vervelend was het gedrag van een aantal toeschouwers die de brandweer en politie met grind en muntjes bekogelden. Enige raddraaiers werden opgepakt. Het winkelcentrum en de bovenliggende woningen moeten als verloren worden beschouwd.

(20.12.2008)
Politie houdt dierenactivisten in toom.
Actiegroep "Respect voor Dieren" hield de zaterdag voor kerst een urenlange demonstratie door het centrum van Zaandam. De politie was rijkelijk vertegenwoordigd om de groep, die geen toestemming had om het echte centrum in te gaan, in toom te houden. De groep probeerde toch op de Gedempte Gracht te komen en dat werd door de politie voorkomen, waarbij, volgens de deelnemers, twee deelnemers gewond werden omdat politiepaarden op de voeten van de demonstranten gingen staan. Ach, als dierenliefhebber is dat toch een kleinigheidje.......

(04.10.2008)
Grote brand treft Schiermonnikoog


Door een grote brand in de straat Schiermonnikoog te Zaandam raakten 8 woningen onbewoonbaar. Van bij elkaar 29 huizen werden de bewoners geŽvacueerd.

Hoe brand is ontstaan is niet bekend, de harde wind wakkerde de vlammmen echter snel aan. Om 6 uur ís ochtends was de brandweer het vuur meester. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De bewoners van de ontruimde panden werden in een hotel in Alkmaar ondergebracht of zochten zelf onderdak.

(05.05.2008)
Zingen op de Zaan wederom groot succes


Voor de derde keer werd het zang- en bootjesspectakel "Zingen op de Zaan" gehouden en zo langzamerhand moet je de conclusie trekken dat dit festijn een vaste plaats op de Nederlandse evenementenagenda heeft veroverd. Reeds vanaf de eerste keer zat de vaart er goed in en ook deze derde versie was weer groter, leuker, maar ook vooral massaler dan de voorgaande versies.

Het zonnetje zorgde voor volle oevers, terwijl aan het eind in Zaandam voor het eerste in alle versies de regen ook om de hoek kwam kijken. Het feest was er niet minder om en het nahappen in de Zaandamse Klauwershoek werd ook nu weer drukbezocht.

Kortom, tevreden gezichten alom en op naar volgend jaar, wanneer het wel weer groter, mooier, drukker zal zijn.

(31.01.2008)
Instortingsgevaar woningen Krommenie


Bewoners van zeven woningen aan de Wilhelminastraat in Krommenie hebben donderdagavond noodgedwongen hun huizen verlaten wegens instortingsgevaar. Politie begeleidde bewoners van de woningen naar een opvangcentrum al waar men te horen kreeg voorlopig niet terug naar de woning te mogen.

Extern onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de gemeente Zaanstad, wees uit dat de fundering van de huizen in zeer slechte toestand verkeert. Dit maakte de ontruiming noodzakelijk. De bewoniers waren al lange tijd in overleg met de gemeente over herstel van de woningen, waarbij soms een verschil van ruim 40 cm tussen de voor- en achterzijde was te zien.

(27.08.2007)
Eindelijk nieuwe burgemeester voor Zaanstad


Het heeft even geduurd en er waren een paar interim-burgemeesters voor nodig maar Zaanstad heeft per 1 oktober 2007 eindelijk weer een echte burgemeester. Geke Faber, 55 jaar en lid van de PvdA werd vandaag door de commissaris van de koningin in Noord-Holland beŽdigd.

Faber was onder meer burgemeester in Zeewolde en waarnemend burgemeester in Den Helder en Wageningen. In een van de vorige kabinetten was zij staatssecretaris LNV.
Zij volgt de vorige burgemeester, Henry Meijdam, op die na een relatie met de gemeente-secretaris moest aftreden. Op dit moment is Wim Dijkstra waarnemend burgemeester in Zaanstad.

Interesse in de nieuwe burgemeester? klik dan HIER om het kennismakingsfilmpje van de gemeente en de burgemeester te bekijken.

(17.07.2007)
Poppodium De Kade in financiŽle problemen


De Kade in Zaandam, sinds jaar en dag al het poppodium van de Zaanstreek zit in financieel zwaar weer. Als er niet snel een oplossing voor het geldgebrek wordt gevonden wordt een faillisement gevreesd.

Behalve teruglopende bezoekersaantallen worden de hoge huurlasten en de kosten van leningen als oorzaak van de problemen genoemd. De Gemeente Zaanstad beraadt zich intern over de ontstane problematiek.

(07.07.2007)
2e editie Zingen op de Zaan weer succesvolVorig jaar tijdens de eerste uitgave van Zingen op de Zaan zag je al aankomen dat de opvolgende editie veel groter zou worden.
Op 7-7-7 was het dan zover en mede dankzij de welwillende weergoden werd het wederom een evenement om door een ringetje te halen.

Een Zaanse rivier vol met dansende en zingende mensen op allerlei soorten bootjes, duizenden mensen op de oevers en vooral rondom de Zaandamse sluizen kon je over de hoofden lopen. Zo zorgden het Kapiteiskoor voor meedeiners op de kade en ook feestband Caramba wist de toch als stug bekendstaande Zaankanter te verleiden tot het lopen van de polonaise en in volle overgave meeklappen met de gezongen liederen. Het feest werd besloten met een optreden van alle deelnemers. Tot volgend jaar zullen we maar weer zeggen!(14.05.2007)
Weer nieuwe waarnemend burgemeester voor Zaanstad


Het is haast niet meer bij te houden maar Zaanstad verwelkomt weer een nieuwe waarnemend burgemeester. Ditmaal is het Wim Dijkstra, die het stokje van tijdelijk burgemeester Tonny van de Vondervoort overneemt. Dijkstra (61) was eerder burgemeester van Udenhout, Oss en Sittard/Geleen. Vanaf 2005 kon Dijkstra in de FBU-regeling maar deed toch nog de Gemeente Doetinchem om vervolgens gedeputeerde in Gelderland te worden. Dijkstra blijft in Zaanstad tot er eindelijk een "echte" burgemeester is gevonden. Tot nu toe hebben een negental sollicitanten zich voor deze functie gemeld.

(09.01.2007)
De Showboat gaat deels in vlammen op


Parenclub De Showboat in Zaandijk is door brand getroffen. De vlammen ontstonden in het leegstaande Chinees restaurant wat op de boot naast de club is gevestigd. De brandweer wist, mede met behulp van een blusboot, de brand snel onder controle te krijgen. De net nieuwe eigenaar van de club verwacht over een drietal weken weer zijn swingers te kunnen verwelkomen.
(foto: showboat.nl)

(06.10.2006)
Brand in Molenwerf aangestoken?


Een tiental jaar geleden ging in de wijk Westerkoog het winkelcentrum en een scholencomplex in vlammen op. De brandweer rukte dan ook met groot materiaal uit naar het Molenwerf alwaar ditmaal de videotheek, de kinderopvang en een bibliotheek in de brand stond. Na het blussen (onder grote belangstelling) bleek de videotheek volledig uitgebrand te zijn en de kleuters moeten een weekje of twee thuisblijven. De bibliotheek heeft de minste schade en opent overeen week weer haar deuren. De brand is waarschijnlijk ontstaan in de videotheek.

(05.10.2006)
Raad gaat (weer) op zoek naar nieuwe burgemeesterkandidaten


Nog nooit werd in Nederland door de gemeenteraad een bijna al beeŽdigde burgemeester alsnog geweigerd. In Zaanstad gebeurde het echter omdat de raad geen vertrouwen had in Enkhuizen's huidige burgemeester Jan Baas, die in zijn burgemeestersperiode bij de gemeente Wieringen er een zooitje van zou hebben gemaakt. Ook de heer van der Horst, voorheen wethouder van Amsterdam en nu invalburgemeester van Heemskerk, mag niet naar Zaanstad komen van de raad. Hij zou zijn eigen glazen hebben inggooid met een kritisch stuk over Zaanstad op de website van de gemeente Haarlem. Wie wil er og naar Zaanstad?

(24.09.2006)
Brand legt vier bedrijven in de as


Bij een felle brand aan de Zaandamse Vredeweg zijn vier bedrijven vernietigd. De schade wordt op ongeveer twee miljoen euro geschat. In het uitgebrande bedrijvencomplex was een drukkerij, een vleesverwerkend bedrijf, een garagebedrijf en een schoonmaakbedrijf gevestigd. De politie arresteerde twee mannen die uit het brandende pand kwamen. Het bleken twee illegaal in Nederland verblijvende mannen te zijn. Of zij iets met de brand te maken hebben is niet bekend.

(01.08.2006)
Albert Heijn grootste Zaankanter ooit


Albert Heijn is gekozen tot de grootste Zaankanter ooit. De grootgrutter behaalde 25% van de stemmen op de door de Zaanse politieke vereniging ROSA uitgeschreven vraag. Huub van der Lubbe, zanger van popgroep de Dijk werd 2de en oud-politicus Marcus Bakker kreeg het brons. Op de lijst kwamen we verder Freek de Jonge, Ronald Koeman en Dick Laan tegen.

(06.07.06)
Zaanstad heeft bijna weer een burgemeester.


De gemeenteraad van Zaanstad heeft in een besloten vergadering haar voorkeur uitgesproken voor de heer Jan Baas (53) als nieuwe burgemeester van Zaanstad. De heer Baas is momenteel burgemeester van Enkhuizen. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring en is mede vanuit zijn rol als wethouder in Beverwijk en later als burgemeester van Wieringen en nu Enkhuizen goed bekend met wat er in het Zaanse speelt.

(12.05.06)
Zaandam's centrum is stroom kwijt.


De afgelopen dagen was het in het Zaandamse centrum geen pretje omdat bijna dagelijks de stroom wel een paar keer uitviel. Winkeldeuren wilden niet meer open en dicht, kassa's weigerden alle diensten en menig huishouden zag het smeltwater uit de vriezer druipen. Ook knalde in het centrum een elektrohuisje met een steekvlam uiteen. Nuon weet nog niet echt waar de ellende van komt, maar heeft beloofd om alles weer zo spoedig mogelijk in orde te maken. Wel raadde een woordvoerder van het energiebedrijf aan om maar een aggregaat aan te schaffen om in de toekomst dit soort problemen het hoofd te bieden. De Zaanse ondernemers denken hier anders over en stellen dat zij gewoon altijd goede stroom verwachten voor hun dure geld. Nuon kan dan ook diverse schadeclaims tegemoet zien.

(16.03.06)
Alweer een nieuwe burgemeester voor Zaanstad.


De afgelopen tijd is het een gaan en komen van burgemeesters in Zaanstad. Nadat Ruud Vreeman naar Tilburg was vertrokken en opvolger Henry Meiland hand-in-hand met de gemeentesecretaris het Bannehof verliet was het oud-burgemeester van Enschede Jan Mans die als interim de taak had om het Zaanse college enige sturing te geven. Mans vertrekt echter half april om voorzitter van de Kamer van Koophandel in Zuid-Limburg te worden en daarom toverde commissaris van de Koningin in Noord-Holland Borghouts ditmaal de 55-jarige Tonny van de Vondervoort uit de grote hoed om, totdat er daadwerkelijk een nieuwe burgermeester is benoemd, de honneurs waar de nemen.

De huidige waarnemend burgemeester van Drechterland kan bogen op een flink stuk politieke ervaring. Zo was zij wethouder in Groningen en staatssecretaris voor binnenlandse zaken in het eerste kabinet Kok. Van de Vondervoort is lid van de PvdA.

(29.01.06)
Winkelcentrum Krommenie in de as.


Het winkelcentrum aan de Heiligeweg te Krommenie is het slachtoffer geworden van een felle uitslaande brand, die waarschijnlijk in het magazijn van Blokker is begonnen. Het vuur verspreidde zich via de plafonds waardoor de brandweer moeite had om het vuur onder controle te krijgen. De boven de winkels wonende bewoners van de Heiligeweg wisten allemaal tijdig hun woning te verlaten en zijn opgevangen in het nabijgelegen bejaardenhuis. Het winkelcentrum moet als afgeschreven worden beschouwd. Of de bewoners terug kunnen naar hun huizen is nog zeer de vraag. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht en de politie verzoekt iedereen die inlichtingen kan verstrekken contact op te nemen.

(15.12.05)
Winkeliers bieden kermis aan.


De komende jaren zal het centrum van Zaandam een grote bouwput zijn. Inverdan zal zorgen voor een van de grootste langdurige chaossen in de Zaanse geschiedenissen en de winkeliers in het stadshart merken nu al een gestage omzetdaling.
Om te redden wat er te redden valt is op de Gedempte Gracht een klein reuzenrad en een een ouderwetse draaimolen geplaatst. Ook de Dam heeft er in de vorm van een kunstijsbaan een attractie bij. Alles is gratis, dus ditmaal kost het de Zaanse burger weinig tot niets, hoewel er vanuit de Gemeente wel -om Inverdan te promoten- een bijdrage in de kosten wordt gegeven.

(30.09.05)
Mans waarnemend burgemeester van Zaanstad.


Jan Mans wordt vanaf 15 oktober 2005 waarnemend burgemeester in Zaanstad. Tot 1 oktober was Mans nog waarnemend burgemeester van Venlo en daarvoor was hij van 1994 tot mei 2005 burgemeester van Enschede.

Mans is lid van de Partij van de Arbeid en is 65 jaar. Hij neemt de taken over van Henry Meijland, die, nadat hij verliefd werd op de gemeentesecretaris, zijn ontslag indiende. De procedure om tot een nieuwe burgemeester te komen zal, zo is de verwachting, een half jaar in beslag nemen.

(25.09.05)
De Dijk geeft Zaans feestje.
Het was door de gemeente bedoeld om de Zaanse bevolking te paaien voor het omstreden plan Inverdan, maar De Dijkzanger en oud-KrommeniŽer Huub van der Lubbe gaf er een eigen interpretatie aan: "Weg met die betonnen kolossen, gewoon een groot danceplein, terrassen eromheen en klaar. Bovendien kost het weinig tot niets!" Het ging er in als koek bij het massaal toegestroomde publiek op de Zaandamse Houtveldweg. Popgroep De Dijk speelde een thuiswedstrijd en iedereen wilde daarbij zijn. En een feest werd het. On-Zaans dansen, een band die net iets meer deed dan normaal, goede muziek, goed geluid en zeker voor herhaling vatbaar. Het publiek was razend enthousiast, maar Inverdan kon na afloop nog steeds op weinig tot geen steun rekenen.


[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies

Zaanradio live

  • Zaanradio, de stem van de streek

Nooit meer fout rijden!

Gratis adverteren

Even lachen

Het Weer

Advertentie

  • online adverteren www.m4n.nl

Radio

Teller


Onderhoud: Kemper BO Copyright 2002-2018